Przeskocz do treści
Składniki:
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przez 5–7 minut (aż nabiorą złocistego koloru). Ostudź.
- Prostokątną keksówkę wyłóż plastrami boczku (zostaw kilka na wierzch).
- Do dużej miski wsyp bułkę tartą, wlej mleko i odstaw na 5 minut.
- Następnie dodaj usmażoną cebulę, rozmaryn, musztardę, jajka i mięso. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
- Przełóż masę do przygotowanej keksówki i dociskając mięso, przykryj z wierzchu pozostałymi plasterkami boczku.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 60 minut. Podawaj na zimno z Sosem tatarskim WINIARY.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL